We hebben je ❤ nodig!

Arbeidsvoorwaarden

Fokus wil een aantrekkelijke werkgever zijn. Wij bieden daarom een goed arbeidsvoorwaardenpakket aan. Medewerkers van Fokus vallen onder de eigen Fokus-cao.

Salaris

De uurlonen van de functieschaal van een ADL-assistent (schaal 5) liggen tussen €14,29 en €19,28 bruto per uur, exclusief eventuele toeslagen.

Inschaling is op basis van het aantal jaar relevante werkervaring.

Onregelmatigheidstoeslag

ADL-assistenten hebben recht op onregelmatigheidstoeslagen (ORT) variërend van 22% tot 60%.

In de Fokus-cao vind je informatie over ORT bij inconveniënte uren.

Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering

Jaarlijks ontvang je een vakantietoeslag van 8% in de maand mei. Daarnaast hebben medewerkers die op 1 oktober in dienst zijn recht op een eindejaarsuitkering van 7,5% in de maand december.

Reiskosten

Medewerkers die meer dan 10 kilometer van hun standplaats wonen hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer van €0,21/km tot het maximum van 25 kilometer (enkele reis). Medewerkers die dichterbij wonen of juist verder dan 25 kilometer mogen de kilometers waarvoor zij geen tegemoetkoming ontvangen inbrengen in ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Zie ook hieronder Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Pensioen

Fokus is aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Iedere medewerker bouwt automatisch pensioen op en Fokus neemt de helft van de pensioenpremie voor haar rekening. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.pfzw.nl.

Collectieve verzekeringen

Als medewerker van Fokus kun je deelnemen aan één van de collectief afgesloten zorgverzekeringen die wij aanbieden. Voor uitgebreide informatie over premies, voordelen en dekkingen van alle collectieve zorgverzekeringen via Fokus zie: medewerkers.info/fokus

Verlof

Naast het wettelijk vakantieverlof van 144 uur per jaar (bij fulltime aanstelling) kent Fokus ook 29 uur bovenwettelijk en 11 extra uren verlof bij fulltime toe. Bovenwettelijk verlof mag via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden ook uitbetaald worden. Voor het werken op feestdagen die niet in het weekend vallen wordt naast ORT ook compensatieverlof gegeven.

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden biedt je de mogelijkheid om je bovenwettelijk vakantie-uren en extra gewerkte uren te laten uitbetalen.

  • Je kunt het lidmaatschap van een vakbond fiscaal voordelig laten verrekenen met je salaris van december.
  • Je kunt de kilometers waarvoor je geen tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer hebt ontvangen fiscaal voordelig uitruilen met je eindejaarsuitkering.
  • De kosten van een studie of opleiding die niet volledig door Fokus wordt vergoed kun je fiscaal voordelig met je maandelijkse salaris laten verrekenen.
  • Je kunt via Fit met Fokus je sportabonnement/lidmaatschap fiscaal voordelig uitruilen.

Weet je genoeg en wil je solliciteren als ADL-assistent bij Fokus? Check dan nu alle vacatures!

×