Door Debbie Kaak (ADL-assistent)

Werken in de zorg? Dat is toch niks voor mij!

Mijn beeld van de zorg was eigenlijk door alles wat iedereen erover schrijft of verteld negatief. Onregelmatig werken, te veel werk in te weinig tijd en dan ook nog slecht betaald! Nee, mij niet gezien.

Inmiddels ben ik 41 jaar oud en heb 3 opgroeiende kinderen waarvan de oudste alweer 20 jaar is. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik weer aan het werk gegaan na een periode bewust als moeder thuis te zijn geweest. Ik deed wel vrijwilligerswerk maar daar hadden de kinderen niet zoveel last van. In die 4 jaar ben ik gaan werken als administratief secretarieel medewerker. Het laatste bedrijf waar ik werkte zat ik helemaal niet op mijn plek en langzaam aan ontstond er stress en werkdruk waarvan ik denk dat dit niet gezond is.

In die periode ging ik regelmatig langs mijn oma van 92 jaar. Zij woont in een woonvorm voor dementerende ouderen. Wat een grote glimlach krijg ik elke keer weer als ik de huiskamer in kom lopen. Niet alleen van oma maar inmiddels ook van alle andere dames bij haar aan tafel. Foto’s kijken, kletsen en vooral liefde en aandacht is wat hun dag kleur geeft. Dit zette mij toch aan het denken… zou ik in de zorg willen werken?

Mijn moeder werd ziek en ondanks dat ik zag hoe de thuiszorg hun best deden moest alles in heel weinig tijd gedaan worden dus heel vaak was dit geen prettige ervaring voor mijn moeder. Het zou toch fantastisch zijn als er zorg zou bestaan waar gewoon tijd en aandacht is voor de mens dacht ik. Dus zo ik ging op zoek naar vacatures binnen de zorg.

Binnen no-time kwam ik de vacature ADL-assistent bij Fokus tegen. Geen opleiding nodig want iedereen wordt intern opgeleid stond er in de beschrijving. Mijn gesprek bij Fokus in Spijkenisse was heel leuk en er was gelijk een klik. Het roer ging om, wow wat was dat spannend! Nu na 3 maanden werken ben ik nog enthousiaster geworden over deze baan. Het geeft mij energie om de cliënten zo goed mogelijk te helpen. Ik mag tijd nemen voor de cliënt en ik krijg alle ruimte om de dingen te leren. Wie had dit gedacht dat ik zoiets zou gaan doen én leuk zou vinden?! Wat een grap.

Bij Fokus werken is werken in de zorg maar dan echt anders want je werkt op aanwijzing en je hoeft niet binnen 10 minuten klaar te zijn. Werk vinden waar je echt op je plek bent, energie van krijgt en met liefde kan geven. Dat is werken bij Fokus. Blessed to be a blessing!

Ps. Misschien denk je na het lezen van deze blog; ‘is werken bij Fokus echt zo hemels?’ Natuurlijk zijn er ook genoeg uitdagingen ook binnen Fokus maar als je het mij vraagt valt dat in het niet.

Benieuwd naar werken bij Fokus? Kijk dan bij Werken bij Fokus voor meer informatie.

×